Premiär för fasadsystemet TENTAL

Idag startar Nordbygg 2024 med stor premiär för det nya fasadsystemet TENTAL av Sapa Sverige.

Under det senaste året har vi på GlasLindberg deltagit i renoveringen av Sapa Sveriges huvudkontor i Vetlanda där hela fasaden bytts ut med TENTAL. Vi har fått vara med i utvecklingen av det nya fasadsystemet och tillverkat en del av fasaden i vår fabrik i Strömsnäsbruk.

Projektet är det första med TENTAL men även det första projektet i Norden som byggs med den helt återvunna aluminiumråvaran Hydro CIRCAL 100R. Alltså 100% återvunnet aluminium! Genom att använda återvunnet aluminium tas ett stort steg mot att minska vår miljöpåverkan och främja en cirkulär ekonomi. Materialcykeln har slutits inte bara för aluminiumet, utan även för glaset då vi i den nya fasaden har monterat Saint-Gobains återvunna glas Oraé.

Kom gärna förbi Sapas fina monter för att titta på TENTAL där vi även har tillverkat de partier som ställs ut på mässan.