Stockfallets skola i Karlstad ska växa och få nya lokaler

GlasLindberg har av Serneke blivit anlitade för att leverera glas- och metallpartier till nya Stockfallets skola i Karlstad.

Den nya skolan ska byggas för 350 elever, F-6 med två paralleller, på totalt 7 300 kvadratmeter i stadsdelen Stockfallet. En fristående fullstor idrottshall ska byggas som på kvällar och helger ska vara till för cheerleading och truppgymnastik. Hallen får en fullstor spelplan och en fri takhöjd på tio meter. Det blir en utemiljö med mycket naturinslag för att passa in i den omkringliggande skogsmiljön. Lekutrustningar kommer placeras i en terrasserad tillgänglighetsanpassad yta.

– Här skapar vi moderna lär- och arbetsmiljöer för elever och personal. Det kommer finnas riktigt bra möjligheter till rörelse både på skolgården och genom den stora satsningen vi gör på idrottshallen, säger Niklas Wikström (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

GlasLindberg påbörjar leverans och montage under andra halvan av 2022 och byggnationen beräknas stå klar för inflyttning hösten 2023.