Lindesbergs Hälsocentrum finalist i Glaspriset 2022

Nu står det klart vilka fyra finalister som nomineras till Glaspriset – Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt. Juryn har bland de 40 tävlande bidragen valt ut fyra projekt till priset och vårt bidrag Lindesbergs Hälsocentrum är glädjande ett av dessa.

Juryns beskrivning av vårt bidrag:

En ny vårdcentral och ett nytt bostadshus har samplanerats med en gemensam grön innegård med glastak, flödande naturligt ljus och varma ytskikt av trä. Projektet är nominerat för sin vackra gemensamma överglasade innegård som bildar ett socialt och hållbart vardagsrum.

– Vi har aldrig haft så många tävlingsbidrag förut och vi har heller aldrig haft större spridning bland de tävlande än i år. Det visar en spännande mångfald både design- och storleksmässigt. Så det har varit ett grannlaga arbete för juryn, intygar Alf Rolandsson, juryns ordförande och tillägger samtidigt att det har varit ett nöje att få ta del av den kreativitet som sjuder i glasbyggbranschen och som resulterar i en imponerande samling med många fina exempel på svensk glasarkitektur.

Alf Rolandsson betonar också att det inte har varit lätt att gallra bland bidragen, men att juryn i stor enighet kommit fram till vilka bidrag som går till final.

Utöver Lindesbergs Hälsocentrum är även Axis Grenden i Lund, Kulturhuset i Stockholm och Sara Kulturhus i Skellefteå finalister. Vinnaren koras vid en prisutdelningen på Nordbygg Talks Scenen på Nordbyggmässan 28 april kl 16.40.

Juryn nominerar fyra projekt i tävlingen, men alla bidrag deltar i tävlingen om ”Folkets röst” där du kan lägga upp till tre röster på dina favoritprojekt. Läs mer och rösta gärna på Lindesbergs Hälsocentrum