BaseCamp – nytt hållbart koncept för studentbostäder i Västra Hamnen, Malmö

I nära anslutning till Universitetsområdet och Malmö centrum etablerar det internationella konceptet BaseCamp Student sin första satsning i Sverige. I Masthusen, Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsdel, uppförs nu ett kvarter om 20 000 kvm i 6–11 våningar.

Utöver de 590 studentbostäder som skapas innehåller konceptet också gemensamma ytor som gym, studierum, lounge, bio och en bemannad reception. BaseCamp kommer när det är färdigställt att öka Malmö stads utbud av studentbostäder med ca 30 procent.

Kvarteret byggs med höga miljökrav och förutom krav från kvarterets hållbarhetsprogram kommer projektet att klassas enligt Breeam, nivå Very good.

GlasLindberg medverkar tillsammans med vår kund Veidekke i detta spännande och utmanande projekt där vi kommer leverera och montera fasadpartier under hösten 2021 och våren 2022.