Täbys nya simhall

Täbys nya simhall – en modern friskvårdsanläggning för alla kommuninvånare

I april 2020 togs första spadtaget till Täby kommuns nya simhall. Den nya simhallen som byggs i den expansiva stadsdelen Täby Park får en modern, flexibel utformning och kommer bland annat att inrymma en 50-metersbassäng, två multibassänger, familjebad, bastu och servering. Drygt två år efter byggstart ska den nya efterlängtade simhallen som är projekterad för att uppnå Miljöbyggnad Silver stå klar.

Täbys nya simhall ersätter det äldre Tibblebadet som uppfördes i mitten av sjuttiotalet. Den nya simhallen har ett centralt läge i Täby med närhet till goda kommunikationer. Simhallen som får en samlad yta på 10 700 kvadratmeter byggs vid det före detta galoppfältet och ska bli ett landmärke i den nya stadsdelen Täby Park. Tanken är att badet ska bli en modern friskvårdsanläggning med något för alla kommuninvånare.

GlasLindberg kommer börja leverera och montera glasfasader, entréer och dörrar åt vår kund COBAB med start redan i början på 2021. Entreprenaden kommer sedan pågå under hela året och slutbesiktning är planerat till halvårsskiftet 2022.