Göteborgs nya kulturhus

GlasLindberg levererar glaspartierna till Göteborgs nya kulturhus i Bergsjön

2013 tog Göteborgs kommunfullmäktige beslut att bygga ett kulturhus i Bergsjön. Frågan hade då diskuterats i ett antal år och det har länge funnits en önskan i staden att skapa en kulturmötesplats i Bergsjön. Satsningen är en del av Program Bergsjön som tagits fram av stadsbyggnadskontoret och där fokus ligger på social hållbarhet och integration.

Kulturhuset byggs i tre våningar och blir cirka 2 500 kvadratmeter stort. I byggnaden kommer det finnas bibliotek, utställningsytor, musikstudio, black box och studierum för de som vill arbeta med lera, foto och textiler.

Invigning av Kulturhus Bergsjön sker i början av 2022. Veidekke är byggentreprenör och GlasLindberg kommer stå för glas- och metallpartientreprenaden.