GlasLindberg är med och flyttar gränserna för koldioxidsnålt aluminium

Från februari 2020 levereras vår Glasfasad 4150 med Hydro CIRCAL som standard.

Hydro CIRCAL är aluminium tillverkat av återvunnet använt skrot. Tack vare användningen av återvunnet material kan vi minska energiförbrukningen avsevärt utan att ge avkall på kvaliteten. Med den mest avancerade sorteringstekniken i branschen levereras marknadens högsta återvunna innehåll.

För närvarande erbjuder vi Hydro CIRCAL 75R, som innehåller minst 75% använt skrot. Ju högre återvunnet innehåll, desto lägre är kolavtrycket. När Hydro garanterar över 75 procent av återvunnet innehåll hänvisar de uteslutande till aluminium som har nått slutet på sin livslängd som en produkt som används och skickas tillbaka till cykeln.

Hydro CIRCAL har världens minsta kolavtryck: under 2,3 kg CO2 per kilo aluminium. Detta är sex gånger eller 84% mindre än världsgenomsnittet för primär extraktion.