Glänningeskolan nominerad till Årets Bygge 2020

Nya Glänningeskolan i Laholm blev under veckan nominerad till Årets Bygge 2020!

Glänningeskolan är uppförd av MVB Syd med GlasLindberg som glasentreprenör. För att hitta ett projekt i Laholm som kan mäta sig storleksmässigt med Glänningeskolan får man gå tillbaka 30 år då stadshuset byggdes. Både skolbyggnaden och den tillhörande idrottshallen är certifierade enligt den internationella passivhusstandarden – en av världens hårdaste miljöbyggnadsnormer.

Byggnadens stora fönster bidrar till att invändigt förstärka byggnadens naturplacering, kontakten mellan ute och inne ska ge eleverna inspiration samt trygghet, lugn och studiero. 475 elever i årskurs F-6 flyttade in när skolan invigdes i augusti 2019.

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris och sätter fokus på de fantastiska projekt som byggs i Sverige varje år. Årets Bygge lyfter exempel på det bästa sektorn presterar utifrån ett helhetsperspektiv gällande samverkan, hållbarhet, tid/kvalitet/budget, säkerhet och teknik/innovation. De nominerade projekten tillkännages av tidningen Byggindustrin. Totalt nomineras 10 projekt som färdigställts under 2019. Därefter tar juryn vid och utser en vinnare som koras vid Byggforum den 31 mars 2020 på Courtyard by Marriott i Stockholm. Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin.