Urbani – en unik del av Nya Hovås

I Nya Hovås, söder om Göteborg, har vi fått förtroendet av vår kund Skanska att medverka i uppförandet av kvarteret Urbani. Urbani består av tre huskroppar med 131 bostadsrätter och lokaler. Bostäderna karakteriseras av öppna sällskapsytor, stora fönster och stor balkong eller takterrass. Fasaderna är formgivna för att ge en levande känsla och en kontrast i området.

Nya Hovås är en nybyggd stadsdel med exklusiv citykänsla, belägen mellan hav och skog söder om Göteborg. Området är under uppbyggnad men präglas redan nu av ett aktivt gatuliv mellan bostäder, kontor, skolor, bibliotek, apotek, butiker och restauranger. Tio år av planerad utveckling ska resultera i en stadsdel med totalt 1300 bostäder.

GlasLindbergs leveranser av glaspartier till entréer, trapphus och lokaler kommer pågå under stora delar av nästa år.