Nominerade till Kasper Salin-priset 2017

Vi är oerhört glada för att fått vara en del av Äldreboendet Trädgårdarna i Örebro som igår blev nominerat till Kasper Salin-priset för årets bästa byggnad – Sveriges äldsta och mest prestigefulla arkitekturpris.

Trädgårdarna har ritats av Marge arkitekter genom ansvariga arkitekter MSA Susanne Ramel, Linda Björn och Katarina Grundsell. GlasLindberg fick av Skanska uppdraget att på totalentreprenad projektera, tillverka och leverera samtliga glas- och metallpartier i ett nära samarbete med de ansvariga arkitekterna.

”Trädgårdarna präglas av stor inlevelse i de boendes livssituation och är skickligt utformat med flera öppna rum för social samvaro. Trädgårdarna ligger i utkanten av Örebro och bildar ett första urbant tillskott till en framtida stadsutveckling” skriver Sveriges Arkitekter i pressmeddelandet

Årets pris delas ut på Arkitekturgalan den 28 november på Cirkus i Stockholm.

Trädgårdarna