Arkivet

 • 2014-05-07

  Handelshögskolan i Örebro

  GlasLindberg levererar glaspartier till Örebros just nu största byggprojekt.

  Läs mer om Handelshögskolan i Örebro Stäng
 • 2014-04-07

  GlasLindberg investerar i ett nytt kap- och bearbetningscentra

  GlasLindberg tar nu nästa steg för att bli Sveriges modernaste och effektivaste fabrik gällande tillverkning av dörrar, fönster, fasader och tak i glas och aluminium.

  Läs mer om investeringen Stäng
 • 2013-11-06

  Ny Försäljnings- och Entreprenadchef

  Thomas Holmqvist är från den 1 november Försäljnings- och entreprenadchef på GlasLindberg.
  Thomas har varit anställd i företaget under 12 år och är en väl känd profil i branschen.
  Under de senaste tre åren har Thomas arbetat som regionchef för södra Sverige.

  Vi önskar Thomas lycka till i sin nya roll.

 • 2013-09-27

  Gallerian Strömstad

  GlasLindberg har nöjet att leverera glasfasader samt glastak till Strömstads nya galleria. En byggnad som kommer att mäta drygt
  20 000 kvadratmeter, varav 15 000 kvadratmeter blir butiksyta med både livsmedel, fackhandel och restauranger. Gallerian byggs på totalentreprenad av Peab och byggherre är BT Property Strömstad AB som tre norska bolag gemensamt står bakom.
  Gallerian skall vara klar för öppning till försommaren 2014.

 • 2013-09-26

  Ystad Arena

  Längst ner på den sydskånska slätten ligger Ystad. Här bygger NCC på uppdrag av Ystads kommun en ny arena för kultur och sport. Genom en internationell arkitekttävling utsågs Henning Larsen Architects med bl.a. motiveringen ”De nya fasaderna är tydliga och stilrena med ett uttryck som kommer stå sig över tiden”
  GlasLindberg är mycket stolta över att leverera glasfasader samt dörrar till detta projekt.

 • 2013-07-04

  LUX

  GlasLindberg har av Peab i Lund fått i uppdrag att leverera högisolerade fasader samt dörrar till LUX i Lund.
  LUX består av en ombyggnad och tillbyggnad av två gamla byggnader vid Lunds Universitet, Zoologen samt Zoofysiologen.
  7000 kvm kommer att byggas nytt och de befintliga byggnaderna förnyas helt. Husen blir nygamla med en miljö där studenter, lärare och forskare rör sig mellan två världar, från den gamla totalrenoverade byggnaden till den supermoderna tillbyggnaden med mycket glas och räta linjer.

 • 2013-06-03

  Kristianstad Nya Galleria

  Mitt i handelsstaden Kristianstad pågår bygget av en ny centrumgalleria. Gallerian uppförs av Steen & Ström med Peab som huvudentreprenör och ska rymma 70 butiker. Den första etappen med butiker och parkeringshus öppnar hösten 2013 och hela gallerian öppnar hösten 2014.
  GlasLindberg levererar glasfasader samt brandklassade partier.

 • 2013-01-02

  Nya säljare i Malmö och Örebro

  Jan Pålsson och Tobias Scholtzé är nya säljare i Malmö resp. Örebro från årsskiftet.

  Jan har ett mångårigt förflutet inom GlasLindberg och vi önskar honom välkommen tillbaka.
  Tobias kommer närmast från en tjänst som teknisk säljare av ståldörrar och stålpartier. Vi önskar även Tobias varmt välkommen.

 • 2012-05-01

  Produktnyhet

  Sapa Skjutdörr 2115 finns nu i vårt produktsortiment. Skjutdörr 2115 är en isolerad och lättmanövrerad skjutdörr med slätt, smäckert och modernt utseende. Den finns i trespårigt utförande vilket ger större fritt öppningsmått i förhållande till karmyttermått.
  Mer information finns på produktidan.

 • 2012-03-01

  Fören

  I Malmös mest expansiva stadsdel, Västra Hamnen, bygger Wihlborgs kontorshuset Fören. I Fören dominerar det naturliga ljuset genom stora glasytor både exteriört och interiört.
  GlasLindberg har av Peab fått uppdraget att leverera glasfasader, glastak och brandklassade partier.

 • 2011-04-28

  Djupadalsbadet

  Premiärdoppet som är beräknat till hösten 2012 kommer knappt två år efter att bygget har påbörjats. Det nya Djupadalsbadet i Kumla, söder om Örebro har till form och funktion anpassats till det befintliga badet. Där kommer bland annat att finnas en 25-meters bassäng och en familjeavdelning med äventyrsbad, samt ett gym, relaxavdelning och ett mindre spa.
  GlasLindberg har fått i uppgift att leverera glasfasader, solskydd samt invändiga glaspartier.

 • 2010-04-01

  Gottsunda Centrum

  Gottsunda Centrum har sedan hösten 2009 fått en genomgripande om- och tillbyggnation. Förutom det befintliga butiks- och serviceutbudet kompletteras centrumet med fler butiker, en inomhusmarknad och ett kulturhus i samma byggnad. Öppna entréer med stora glaspartier skapar ljus och en atmosfär till centrumet.

  GlasLindbergs order omfattar förutom konventionella glaspartier även invändiga helglaspartier typ Dorma Agile, Dorma HSW-G samt automatiska skjutdörrar med Dorma manetfästen.

 • 2010-04-01

  Produktnyheter

  I samband med Nordbygg-utställningen i Stockholm 23-26 mars lanserade Sapa tre produktnyheter. Lyftskjutdörr 2160, Fasad 4150 SX samt Elementfasad 4150 EF. De nya produkterna ingår nu i vårt produktsortiment. För närmare information se under respektive produktsida.

 • 2012-08-05

  Teknisk Säljare till GlasLindberg i Örebro

  Som teknisk säljare på vårt regionkontor i Örebro får Du ett spännande och självständigt ansvar för försäljning av våra produkter och tjänster till i första hand byggentreprenörer och fastighetsbolag. Ditt geografiska område innefattar Mellansverige. Till Din hjälp finns den samlade kunskapen och erfarenheten hos våra konstruktörer, projektledare och vår produktionsenhet i Strömsnäsbruk.

  Läs mer om teknisk säljare Stäng
 • 2010-01-18

  Glaspriset 2010

  GlasLindberg deltar i tävlingen om Glaspriset 2010 med bidraget Södertälje Stadshus. Tävlingen avgörs i samband med Nordbygg
  den 23-26 mars.

 • 2009-11-20

  Kristianstad Arena

  Kristianstad ska få sin egea evenemangsarena för sport, musik och show. Byggnaden som ska stå klar i september 2010 kommer att byggas samman med den befintliga sporthallen och träningslokalen. Multiarenan har en kapacitet för 5000 personer och GlasLindberg har fått i uppdrag av NCC att leverera utvändiga glasfasader och entréer.

 • 2009-03-20

  Brinkåsen

  GlasLindberg har fått i uppdrag att till Brinkåsen, enframtidsanläggning för rättspsykiatri i Vänersborg, leverera aluminium-, stål- och glaskonstruktioner. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till 18 mkr. Anläggningen utförs som 14 huskroppar förbundna med varandra i en cirkel, för att skapa en naturlig gård med hög säkerhet utan murar och staket.

 • 2009-03-11

  Träffpunkten, Örebro

  Örebros galleria Träffpunkt skall göra en om- och tillbyggnad och GlasLindberg har fått ordern gällande glaspartier ut- och invändigt. Byggnaden skall stå klar hösten 2010. Beställare är Nybyggarna i Nerike.

 • 2009-03-20

  IKEA, Malmö

  GlasLindberg kommer under våren och sommaren att leverera utvändiga glasfasader, fönster och entrépartier till världens näst största IKEA – varuhus beläget i Malmös nya handelscentrum, Svågertorp. Planerad invigning i oktober 2009. Det nya varuhuset har en byggnadsyta på 43 00 kvm och innehåller bla en resaturang med 550 sittplatser.

 • 2010-03-08

  Vasaloppet

  Ett stort GRATTIS till vår säljare Magnus Johansson i Strömsnäsbruk, som placerade sig på plats 864 i årets Vasalopp.
  Det innebär att Magnus hade 95% av åkarna bakom sig.
  En strong insats av 42-årige Magnus!

 • 2011-04-28

  Tack Lennart!

  I hopp om högre lön sökte Lennart Johansson till GlasLindberg på sin 21- årsdag. Han fick jobbet, högre lön, bra arbetskamrater och intressanta varierande arbetsuppgifter.

  Läs mer om Lennart Stäng
 • 2013-02-22

  Ny ekonomichef

  Cecilia Strandberg är sedan den 1 februari ekonomichef på GlasLindberg. Cecilia är civilekonom med inriktning på redovisning samt finansiering och kommer närmast från en motsvarande befattning inom Skanska Byggsystem.
  Vi hälsar Cecilia varmt välkommen till GlasLindberg.

 • 2009-12-11

  Kriminalvårdsbyggnad, Helsingborg

  År 2011 ska inflyttningen till den nya Kriminalvården i Berga, Helsingborg ske. Byggnaden på ca 15 000 kvm är format som
  ett T, med fyra respektive fem våningsplan samt en källare.

  Läs mer om Kriminalvårdsbyggnad, Helsingborg Stäng
 • 2012-09-01

  Ulvsundadepån

  På uppdrag av SL byggs Ulvsundadepån, en uppställnings- och servicehall för spårvagnar som kommer trafikera Tvärbanan. Ulvsundadepån har uppställningsytor för totalt 60 vagnar och inrymmer även verkstad och övriga serviceutrymmen. I anslutning till depån byggs en ny trafikledningscentral.
  GlasLindberg levererar dörrar, fasader samt glastak.

 • 2013-12-10

  GlasLindberg söker konstruktör

  För att ytterligare stärka GlasLindbergs organisation och möjligheter att tillgodose marknadens behov söker vi nu en konstruktör.

  Läs mer om GlasLindberg söker konstruktör Stäng
 • 2014-05-12

  Ny Konstruktör på Malmökontoret

  Robert Olsson är nyanställd konstruktör på GlasLindbergs malmökontor.

  Läs mer om Robert Stäng