• 2017-12-20

  GLASLINDBERG INVESTERAR I ETT NYTT KAP- OCH BEARBETNINGSCENTRA

  GlasLindberg tar nu ytterligare ett viktigt steg i sin fortsatta expansion samt för att befästa sin position som Sveriges modernaste och effektivaste fabrik gällande tillverkning av fasadprodukter i glas och aluminium.

  Vi har investerat i ett nytt kap- och bearbetningscentra, en Quadra L2 från italienska Emmegi. Maskinen kommer komplettera den Quadra L1 som köptes in 2014. Kapaciteten i fabriken kommer att öka samtidigt som kvalitén på våra produkter höjs och arbetsmiljön för våra anställda förbättras.

 • 2017-10-11

  Skola blir Skurups största byggprojekt någonsin

  I Skånska Skurup uppförs nu kommunens största byggsatsning någonsin. En helt ny skola håller på att ta form i tre våningar med generösa ljusinsläpp och 9700 kvadratmeter yta med plats för 800 elever från förskola till högstadium.

  GlasLindberg har av MVB Syd fått uppdraget att leverera samtliga både inre glas- och metallpartier samt yttre glasfasader och entrépartier. Vi kommer påbörja projekteringen under hösten för att sedan leverera och montera under hela 2018.

 • 2017-09-22

  Nominerade till Kasper Salin-priset 2017

  Vi är oerhört glada för att fått vara en del av Äldreboendet Trädgårdarna i Örebro som igår blev nominerat till Kasper Salin-priset för årets bästa byggnad – Sveriges äldsta och mest prestigefulla arkitekturpris.

  Läs mer om nomineringen Stäng
 • 2017-06-14

  Nya Kungälvs Sjukhus

  GlasLindberg har tecknat avtal med Skanska med syfte att leverera glas- och metallpartier till starten av Nya Kungälvs Sjukhus.

  Sjukhuset byggs till med helt nya vårdavdelningar och de befintliga vårdavdelningarna byggs successivt om till nya mottagningslokaler. Det uppförs bland annat en ny vårdbyggnad med 280 vårdplatser i enkelrum vilket är ett första steg för att skapa förutsättningar för sjukhusets utökade roll och uppgift inom akutsjukvården i Göteborgsområdet.

 • 2017-05-17

  Citypassagen

  Vid Örebros mest trafikerade korsning uppför Castellum nu kontorshuset Citypassagen med plats för 1000 arbetsplatser utspridda på 15 000 kvadratmeter modern och flexibel kontorsyta.

  GlasLindberg har kommit in tidigt i projekteringsprocessen av Citypassagen och arbetar nu i tätt samarbete med Peab för att byggnaden skall stå klar i tid för inflyttning under 2019.

  Läs mer om Citypassagen Stäng
 • 2017-05-10

  Kv. Norrland i Helsingborg

  Som en del av Helsingborg kommuns stora stadsförnyelseprojekt för den södra delen av staden omvandlas kvarteret Norrland nu till ett storkvarter genom uppförandet av fyra nya byggnader.

  Utåt sett hålls stadens kvartersskala men inom kvarteret bryts skalan ner i mindre element där varje byggnad bildar ett eget litet kvarter med avskild innergård. Totalt byggs 327 bostäder fördelat på fem våningar där bottenvåningarna förhöjs för att skapa förutsättningar för handelsgatans fortsättning söderut och förses med stora glaspartier som belyses inifrån.

  GlasLindberg har genom avtal med Skanska fått uppdraget att leverera glaspartier till samtliga av de fyra nya byggnaderna i kvarteret Norrland.

 • 2017-04-13

  GlasLindberg söker medarbetare till fabriken i Strömsnäsbruk

  GlasLindberg fortsätter sin expansion och söker nu därför ytterligare medarbetare till fabriken i Strömsnäsbruk.

  Vi ser gärna att du har en praktisk utbildning även om det viktigaste är att du är praktisk och händig.
  Du är social och kan arbeta tillsammans med andra i ett lag.
  Vana vid ritningsläsning är en egenskap som också efterfrågas.

  Du är välkommen med en ansökan till vår produktionschef:
  Jonas Nordin

 • 2017-04-05

  Malmös Centrum växer med Kv. Gäddan

  GlasLindberg har av Skanska fått uppdraget att leverera och montera samtliga glaspartier till Kontorshuset Sejen 3 i kvarteret Gäddan.

  Kvarteret Gäddan mellan Citadellsvägen och Norra Neptunigatan, strax bredvid Malmö Live och Malmös nya Saluhall, är Malmö stads fortsatta utbyggnad av centrum mot Västra Hamnen. Här bygger Skanska totalt tre byggnader varav ett kontorshus och två bostadshus. På sikt ska Citadellsvägen omvandlas till ett attraktivt kajstråk med fem nya broar över kanalen och bli Malmös nya mötesplats.

  Läs mer om Gäddan Stäng
 • 2017-02-24

  Sjöängen i Askersund nominerad till Årets Bygge 2017

  Kunskaps- och kulturcentrum, även kallad Sjöängen har blivit nominerad till Årets Bygge 2017!

  Vi på GlasLindberg är väldigt stolta över att få ha varit en del av detta projekt och att ha levererat och monterat samtliga glaspartier.
  Nu hoppas vi att Sjöängen tar hem priset som delas ut vid en stor gala på Cirkus i Stockholm den 27 mars.

 • 2017-01-20

  Ett idrottscentrum av gigantiska mått

  I Stenungsund, en av Västra Götalands snabbast växande kommuner, storsatsar kommunen på en ny multiarena.

  GlasLindberg har fått förtroendet att medverka vid bygget av Stenungsunds Arena som nu är inne på sin andra etapp. Totalt ska fem hallar uppföras och knytas ihop till ett idrottscentrum av gigantiska mått.

  I ordern ligger förutom en ny simhall med sneda fasadpartier samt entré- och foajegatan (bilden), även en stor del invändiga glaspartier med Privacy-Glas där man kan tända och släcka frostningen av glaset med en knapptryckning när en avdelning ska vara privat.

 • 2017-01-02

  Stort glastak till chalmers i göteborg

  Till Chalmers Tekniska Högskola och vår kund Veidekke har GlasLindberg fått det prestigefyllda uppdraget att leverera ett ovanligt stort glastak. Byggnaden som går under namnet Samhällsbyggnad 1 rymmer institutionerna Arkitektur och Bygg & Miljö. Nu ska byggnaden totalrenoveras invändigt och GlasLindberg har även fått uppdraget att leverera samtliga invändiga glaspartier. Men kronan på verket är glaspyramiden på taket som är hela 845 m2 stort. Varje sida är i botten 26,3 m lång. Den befintliga pyramiden ska vi först demontera och sedan ersätta med en ny likadan pyramid men med 3-glas isolerrutor, 78st rökgasluckor samt screentryckt glas mot söder.

  Vår kund i detta projekt är Veidekke Entreprenad AB som är upphandlade på s.k. samverkansentreprenad (även kallat partnering) av Akademiska Hus. Vi på GlasLindberg kommer vara delaktiga i denna entreprenadform när det gäller glastaksdelen.

 • 2016-08-22

  Ombyggnationen av Gottsunda Centrum fortsätter

  Efter flera års studerande och utredande gick startskottet 2009 för första etappen till en mycket
  omfattande ombyggnation av Gottsunda Centrum i Uppsala.
  GlasLindberg har varit inblandade redan från början 2010 samt 2012 så när den tredje etappen upphandlades under våren ville vi självfallet vara med och lämna anbud.

  Läs mer om projektet Stäng
 • 2016-06-27

  Stort utvecklingsprojekt i Haninge

  Vi uppmärksammar ofta de nybyggnationer vi deltar i men faktum är att en stor del av de order vi får varje år är om- och tillbyggnader av befintliga byggnader, även kallat ROT.

  Najaden i Haninge – en kontorsbyggnad med ytterligare funktioner som hotell och datahall – uppfördes i början av 1980-talet. Tillsammans med Handenterminalen bildar byggnaden sedan dess ett tydligt landskapselement i övergången mellan Haninge stad och naturområdet Rudan. Byggnaden omfattar hela 50.000 kvm lokaler och ägs i dag av Hemfosa fastigheter.

  Läs mer om Najaden Stäng
 • 2016-06-08

  Ny konstruktör i Örebro

  Lars Nygren är nyanställd konstruktör med placering på vårt Örebrokontor.

  Lars har drygt 25 års erfarenhet från branschen och började sin karriär hos oss på GlasLindberg mellan åren 1989-1993.

  Utöver konstruktionsrollen kommer Lars även arbeta med teknisk support åt vår entreprenadavdelning samt vara delaktig i övrig teknik- och sortimentutveckling.

  Vi hälsar Lars varmt välkommen tillbaka till GlasLindberg.

 • 2016-05-30

  Logistikcenter åt Elektroskandia blir ny stororder för GlasLindberg

  Vid trafikplats Munkatorp strax norr om Örebro intill E18/E20 i riktning mot Stockholm bygger Elektroskandia Sverige AB sitt nya centrallager med tillhörande kontor och yrkesbutik.

  Verksamheten som idag är utspridd på flera byggnader koncentreras till en ca 40 000 m2 stor lokal med en takhöjd på ca 30 kontra 12 meter. Den del av byggnaden där takhöjden är 30 meter kommer att inrymma ett automatiserat höglager.

  GlasLindberg kommer bl.a. leverera en 130 meter lång och 9 meter hög glasfasad vilket gör detta till en av årets hitintills största order.

 • 2016-04-29

  Glaslindberg söker medarbetare till fabriken i strömsnäsbruk

  GlasLindberg expanderar och behöver därför anställa duktiga medarbetare till fabriken i Strömsnäsbruk.

  Vi ser gärna att du har en praktisk utbildning även om det viktigaste är att du är praktisk och händig.
  Du är social och kan arbeta tillsammans med andra i ett lag.
  Vana vid ritningsläsning är en egenskap som också efterfrågas.

  Du är välkommen med en ansökan till vår produktionschef:
  Jonas Nordin

 • 2016-04-22

  Växande Örebro får sex våningar högt kontor

  GlasLindberg fortsätter att få förtroendet vid större och komplicerade projekt. Nyligen påbörjade vi arbetet med en stor glasfasad på ett nytt kontorshus i Örebro.

  Kontoret vid Orvar Bergmarks Plats kommer att lösa en del av kontorsbristen för Örebros växande näringsliv. Byggnaden får 5 500 kvadratmeter kontor fördelade på sex våningar. Kontoret byggs utmed ishallens norra gavel i Behrn Arena-området och byggs delvis ihop med hallen.

  Läs mer om projektet Stäng
 • 2016-03-30

  WTC i Växjö

  GlasLindberg har tecknat avtal med Skanska om leverans av interiöra glaspartier till kontorshuset WTC, World Trade Center, i Växjö.

  Byggandet av WTC har redan kommit en bra bit på väg. Det blir ett sju våningar högt kontorshus. Huset får en öppen utformning, med café och businesscenter på entreplanet, som ska tilltala såväl hyresgäster som besökare och bli en naturlig mötesplats i staden.

  Avsikten är att miljöcertifiera byggnaden enligt LEED, på den högsta nivån Platina. Det innebär bland annat mycket god energiprestanda, inomhusklimat, och användning av byggmaterial med minimal miljöbelastning.

 • 2016-01-31

  Andra nomineringen till Glaspriset 2016

  Den andra nomineringen till Glaspriset 2016 är LUX i Lund som består av tre olika byggnader från olika tidsepoker som byggts samman till ett center för humaniora och teologi.

  Mer om detta spännande projekt med kommentarer från arkitekterna finns att läsa under referensobjektet.

 • 2016-01-25

  Nomineringar till Glaspriset 2016

  GlasLindberg har i år två nomineringar till Glaspriset.
  Priset delas ut vartannat år av Glasbranschföreningen för att uppmärksamma glas i byggandet. Priset går till Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt och bedömningen baseras utifrån kriterierna arkitektur – funktion – innovation.

  Den första nomineringen vi vill presentera är Ystad Badhus som det finns mer att läsa om under fliken referensobjekt

 • 2015-12-22

  Novahuset vinner Örebros byggnadspris

  Idag presenterades vinnaren av Örebro kommuns byggnadspris och i år gick det till Novahuset på universitetsområdet i Örebro dit GlasLindberg levererat glaspartierna.

  ”Med Novahuset har Örebro universitet fått ett nytt ansikte mot stadskärnan och staden en ny ikonbyggnad. Byggnadens unika former och material berättar om rummen innanför och ger Universitetsplatsen en egen identitet.” Så står det bland annat i motiveringen till utmärkelsen där man också nämner ett skickligt utnyttjande av platsens olika nivåer för att skapa ett rumssamband, användandet av formerna på fönstren i området i fasadkompositionen samt uttrycksfull och träffsäker arkitektur.

  Byggherre är Örebroporten Fastigheter, byggentreprenör Byggtema, byggnadsarkitekt Juul Frost arkitekter och glasentreprenör GlasLindberg.

 • 2015-12-02

  Ny Ekonomichef på GlasLindberg

  Jeanette Lilja är sedan den 1 december ekonomichef på GlasLindberg.
  Jeanette har en lång och bred erfarenhet som ekonomichef och controller inom Gärsnäs AB, Hörby Kommun, Pierre Robert Group AB samt IKEA Svenska Försäljnings AB.
  Vi hälsar Jeanette varmt välkommen till GlasLindberg.

 • 2015-10-27

  Sveriges modernaste gymnasieskola byggs i Umeå

  GlasLindberg fortsätter sin framfart i norra Sverige genom att ta ännu en större order, denna gång med Peab som kund.

  Minervaskolan har vuxit ur sina befintliga lokaler och nu byggs en ny toppmodern gymnasieskola på Liljansberget i Umeå.

  Skolan byggs efter den senaste forskningen kring utformandet av skollokaler för att kunna användas på ett flexibelt sätt ur pedagogisk synvinkel. När byggnaden är färdigställd kommer det bli Sveriges modernaste gymnasieskola med lokaler anpassade för framtidens lärande.

  GlasLindbergs stora glaspartier kommer släppa in det så viktiga dagsljuset i lokalerna vilket i forskning visat sig påverka elevers prestation avsevärt.

 • 2015-10-02

  GlasLindberg på Gotland

  GlasLindberg levererar årligen glaspartier till olika projekt på Gotland och vi har precis tagit emot en ny stororder från NCC till Sävehuset i Visby.

  Sävehuset tillhör gymnasieskolan i Visby och byggdes på 70-talet. Idag har byggnaden ett mycket omfattande ombyggnadsbehov, så stort att åtgärderna nu betraktas som en nybyggnad på befintlig stomme.
  I detta byggprojekt som är är Gotlands största på över 25 år har beställaren valt att certifiera huset enligt Miljöbyggnad, med mål att nå nivå Guld.

  GlasLindberg kommer leverera entrépartier, invändiga partier, fasader och tak med start under hösten och färdigställande under första delen av 2016.

 • 2015-10-16

  Barkarby Station - En viktig knutpunkt i Stockholm

  Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholm just nu. Här byggs en levande stad med 18 000 nya bostäder, 140 kvarter och 10 000 nya arbetsplatser.

  Barkarby station kommer att bli en viktig knutpunkt för alla boende och arbetande i Barkarbystaden, likväl som för resten av invånarna i Järfälla. Om några år kommer Barkarbystaden att bli västra Stockholms nya (tåg)knutpunkt, Stockholm Väst. Det innebär att både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar i området.

  GlasLindberg har fått uppdraget av Peab att leverera samtliga glaspartier till Barkarby Station.

 • 2015-09-25

  Friidrotts- och innebandyarena i Uppsala

  GlasLindberg levererar under hösten både utvändiga och invändiga glaspartier till IFU Arena i Uppsala.

  Speciellt för hela projektet är att bärande stomme, läktare samt bjälklag tillverkas i limträ med ovanligt stora spännvidder för de bärande konstruktionerna. Detta tillsammans med GlasLindbergs partier i aluminium som kan återvinnas till närmare 100% gör att hela byggnaden till stora delar blir fullt återvinningsbar.

  Den nya och moderna anläggningen får en friidrottsarena med löparbana för 200-meterslopp samt fem innebandyhallar varav en är avsedd för elitspel.

 • 2015-08-28

  GlasLindberg får två stora order på nya region norr

  På vår nya region norr som öppnade upp så sent som i juni har vi på mycket kort tid redan fått två stora order.

  Till Skanska kommer vi bl.a. leverera drygt 1000 kvm fasader när Vattenfalls nya kontor (bilden) ska byggas på Porsön intill Luleås tekniska universitet och Luleå Science Park. Området är väldigt expansivt där allt fler verksamheter väljer att etablera sig. Avsikten är att certifiera kontoret enligt Miljöbyggnad, på högsta nivån, Guld. Miljöbyggnad, som administreras av Sweden Green Building Council, är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

  Läs mer om Åkanten i Sundsvall här Stäng
 • 2015-08-14

  GlasLindberg söker ekonomichef

  Som ekonomichef erbjuds du en bred nyckelroll med stora möjligheter att påverka. Du får personalansvar för två personer och du ingår i företagets ledningsgrupp.
  Placering är i trevliga lokaler i Västra hamnen, centrala Malmö.

  I det här uppdraget samarbetar GlasLindberg med SJR.

  Läs mer om tjänsten samt hur du ansöker här

 • 2015-08-10

  GlasLindberg är med och utvecklar nya bostadsområden i Stockholm

  Förutom att leverera stora glasfasader till pampiga byggnader såsom arenor och badhus medverkar vi varje år i ett stort antal projekt där flerbostadshus ska uppföras eller renoveras. Här är kraven på brand- och inbrottsskydd mycket höga vilket våra produkter klarar av.

  För tillfället har vi två stora bostadsprojekt igång i Stockholm som Ni kan läsa mer om nedan.

  Läs mer om projekten här Stäng
 • 2015-07-06

  Theanders bil, Lund

  GlasLindberg har av MVB Syd AB erhållit uppdraget att leverera glaspartier till Theanders Bils nya lokaler för försäljning, verkstad och kontor i Lund.

  Projektet består i att en befintlig lokal från 70-talet ska renoveras samt en mindre tillbyggnad ska uppföras. Fastigheten kommer att inhysa bilförsäljning, verkstad och kontor på en yta av 4500 kvm.
  De nya lokalerna får en arkitektur som är luftig och ljus med stora och generösa glaspartier för att visa upp alla fina bilar.

  Läs mer Stäng
 • 2015-06-01

  GlasLindberg öppnar regionkontor i Örnsköldsvik

  Den 1 juni öppnar vi ett nytt regionkontor i Örnsköldsvik med den lokalt förankrade Mats-Ove Berglund i spetsen.

  Mats-Ove har mångårig erfarenhet från branschen som säljare och har en gedigen kunskap om våra produkter och tekniska lösningar. Till sin hjälp på GlasLindberg har Mats-Ove dessutom ett helt team av kompetenta och erfarna konstruktörer vilket gör att vi med stor tillförsikt ser fram emot en etablering på en helt ny marknad.

  Läs mer Stäng
 • 2015-04-02

  Würth tog hem förstapriset!

  Würths nya huvudkontor och centrallager i Örebro tog hem förstapriset på MIPIM Awards 2015 i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad. Byggnaden som har ritats av White arkitekter, var den enda svenska byggnaden i final. Priset delades ut i Cannes på MIPIM som är Europas största och mest betydelsefulla mässa för fastighetsbranschen.

  På GlasLindberg är vi mycket stolta över att ha levererat samtliga glaspartier till vinnaren och vi gratulerar ansvarig arkitekt
  Victoria Busqvist.

 • 2015-04-02

  Lyckholms

  Peab bygger sedan en tid tillbaka nya moderna kontorshus på gamla Lyckholms fabriker i Göteborg. Här fanns en gång i tiden ett bryggeri med anor bak till 1880 som sedermera kom att bli en av Sveriges största producenter av öl. 1975 gick bryggeriet i graven och sedan dess har området blivit en samlingsplats för kreativa och nyskapande verksamheter. Av de nästan 20 000 nya kvadratmeterna kommer Peab själva fylla cirka 4000 när de samlokaliserar sina idag tre Göteborgskontor.

  GlasLindberg levererar samtliga fönsterband och fasadpartier till
  B-huset där inflyttning kommer ske till sommaren 2016.

 • 2015-03-05

  Würth till final i ansedd arkitekturtävling

  Würths nya huvudkontor och centrallager nära E20 i Örebro dit GlasLindberg nyligen levererat glaspartierna har gått till final i MIPIM Awards 2015. Det är arkitektfirman White arkitekter som har chans att vinna det prestigefyllda priset i kategorin Industri och logistik med sin byggnad åt Würt Svenska AB

  MIPIM eller Le marché international dess professionels de l'immobilier är en stor mässa för fastighetsbranschen i Europa som årligen hålls i Cannes. MIPIM Awards anses i sin tur vara ett av Europas tyngsta arkitekturpriser. Av totalt 150 bidrag från 37 länder är nu 3 bidrag i finalen som avgörs den 12 mars på Palais dess Festivals, Cannes.

 • 2015-01-30

  GlasLindberg får ännu en stororder

  Kunskaps- och kulturcentrum, även kallad Sjöängen, är Askersunds kommuns största satsning någonsin. Här kommer kultur, skola och förenings-verksamhet samverka i nya och mycket fina lokaler.

  Läs mer om projektet Sjöängen Stäng
 • 2015-01-13

  Center Syd

  Nu har ombyggnationen av shoppingcentret Center Syd i Kävlinge kommun startat. Hela centret kommer få ett helt nytt intryck genom att det bl.a. byggs en ny fasad med mer välkomnande entréer. Tillgängligheten är i fokus och en stor satsning görs för att attrahera och välkomna barnfamiljer. Utöver detta sker det en hel del nyinvesteringar i olika miljöåtgärder.

  Invigningen av nya Center Syd är planerad till november 2015 och GlasLindberg levererar entrépartier samt fasader i structural glazing-utförande

 • 2015-01-07

  Ystad Arena Etapp 2

  GlasLindberg har efter gott samarbete fått förtroendet att leverera fönster, dörrar och glasfasader till andra delen av Ystad Arena. Badhuset är nu invigt och byggandet av en match- och evenemangshall tar vid. Byggnaden kommer bestå av en träningshall och en delbar matcharena, för bland annat handboll.

 • 2015-01-01

  Två badhus blir ny utmaning för GlasLindberg

  Efter att nyligen färdigställt nya badhuset i Ystad deltar GlasLindberg nu i omfattande om- och tillbyggnader av ytterligare två badhus.
  Det rör sig om Hjortensbergsbadet i Nyköping respektive Frejahallen i Gnesta.

 • 2015-01-01

  Kungshult vårdboende

  Om- och tillbyggnaden av Kungshult vårdboende är i full gång och kommer när det är färdigställt omfatta 72 nya lägenheter fördelade på tre våningar.
  Ombyggnaden omfattar bl.a. lägenheter för personer med funktionsnedsättningar.

  GlasLindberg levererar högisolerade aluminiumpartier, stålpartier samt ståldörrar till detta projekt.

 • 2014-10-31

  Nya konstruktörer i Malmö och Strömsnäsbruk

  Vi har anställt Mattias Lindgren och Andreas Abrahamsson som konstruktörer med placeringsort Malmö respektive Strömsnäsbruk.

  Båda börjar sina anställningar måndagen den 3 november och vi hälsar dem varmt välkomna till GlasLindberg.

 • 2014-07-03

  GlasLindberg söker ytterligare en konstruktör

  Som konstruktör hos oss kommer du att ingå i ett projektteam men arbeta självständigt i diverse olika projekt, från order till färdig installerad produkt.

  Läs mer om tjänsten samt hur du ansöker här Stäng
 • 2014-06-16

  Rinkebystråket

  I Rinkeby skapas en ny levande handelsplats med uteserveringar, restauranger, take-away, kaféer och delikatesser.

  Läs mer om Rinkebystråket Stäng
Till Nyhetsarkivet